Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Μύθος των Ινδο-Ευρωπαίων


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΙΝΔΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Τον τελευταίο καιρό που η Χώρα μας έχει ξεπέσει σε τέτοιο εξευτελιστικό οικονομικό βάραθρο, έχουν βρει αφορμή μερικά Ευρωπαϊκά κράτη να μας δείχνουν το δάχτυλο τους με έντονο προσβλητικό τρόπο. Δεν είναι ο Ελληνισμό ή ο Έλληνας πολίτης υπεύθυνος πέραν από το ότι έχει ψηφίσει τους εκάστοτε ανίκανους πολιτικούς να διευθετήσουν τα οικονομικά της Χώρας.

«Μέσα στη δεύτερη πενηνταετία του 20ού αιώνα έγιναν πολλές ανασκαφές, πολλές έρευνες. Σημειώθηκαν τόσο μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ανατρέπουν άρδην πολλές καθιερωμένες «αλήθειες» στην Ιστορία.

Ας περιοριστούμε μόνο στις ελληνικές επιτυχίες.

Πρώτον, το 1952 αποκρυπτογραφήθηκε η γραμμική γραφή άλφα.

Δεύτερον αποκρυπτογραφήθηκε, το 1998, -άσχετα αν αποκρύπτεται από το κατεστημένο πνευματικό ιερατείο - η γραμμική γραφή Β΄.

Τρίτο, την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ξύλινη πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς, ηλικίας 5.260 χρόνων π.Χ., με σήματα γραφής, πολλά από τα οποία μοιάζουν με τα συλλαβογράμματα της γραμμικής γραφής Β΄ και Α΄.

Αυτά τα τρία στοιχεία προεκτείνουν την ελληνική Ιστορία σε βάθος 3-5 χιλιάδων χρόνων κι αυτόματα απορρίπτουν, διαλύουν στα «εξ ων συνετέθη», το φασιστικό μύθο των «Ινδοευρωπαίων» ή των «Αρίων», που στοιχειοθετήθηκε από τους ρατσιστές αποικιοκράτες του 19ου αιώνα κι έγινε σε συνέχεια σημαία του Χίτλερ που ματοκύλισε την Ευρώπη. Κι όμως αυτός ο ολέθριος μύθος διδάσκεται στα σχολεία μας σαν γνήσιο ιστορικό γεγονός[1]

Εξ αιτίας του ως άνω αιτιολογικού θέλω να προσφέρω στους συμπατριώτης μου λίγα από τα υπέροχα γραπτά του έξοχου ερευνητού κ. Δημήτριου Βαρδίκου από το βιβλίο του «Εμείς οι Έλληνες»

Created by Readiris, Copyright IRIS 2004
ΤΟΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣ



Δεν υπήρχαν φυλές Ιvδο-ευρωπαίωv, Ιvδο-αρίωv ούτε άλλες γλώσσες lαπετών και Σανσκριτική εκτός από την Ελληνική,

1. Ο μύθος -εύρημα- του Parsons το 1767 μ.Χ.
O γιατρός JAIMES PARSONS το 1767 βασίστηκε πάνω στη χριστιανική μεσαιωνική μυθολογία για την αρχή του κόσμου και δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο:
Τhe remains of Japhet, being historical enquiries ίntο the affinity and origins of the European languages». Υποστήριξε, πως είμαστε όλοι εγγόνια των παιδιών του Νώε. Eχουμε όλοι την ίδια καταγωγή και η ιστορία της ανθρωπότητας έχει ζωή μόνο 4004 χρόνια π.Χ .. Τη θεωρία του Jaimes Parsons υιοθέτησαν δυστυχώς σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι από τότε, επειδή δεν υπήρχε αντίλογος από ελληνικής πλευράς. Δεν μας είπε βέβαια ο γιατρός Parsons:
α) Ποιοι ήσαv αυτοί οι lνδο-ευρωπαίοl.
β) Πού ζούσαν.
γ) Ποιον πολιτισμό είχαν και πού τον δημιούργησαν.
δ) Ποια lστορικά και πολιτιστικά στοιχεία άφησαν. Γιατί, πώς είναι δυνατόν να εξαφανισθεί ένας τόσo μεγάλος ΠΑΤΗΡ πολιτισμός, χωρίς να αφήσει ίχνη ή έστω ιστορία και παράδοση όπως ο Ελληνικός!

2. Οι  Άγγλοι ανακαλύπτουν την Σανσκριτική

Το 1796, ο Willian Kones, ένας Άγγλος δικαστής στη Βεγγάλη, έκανε μια ομιλία και διατύπωσε τη θεωρία, πως οι λαοί της Eυρώπης και της μέσο-δυτικής Ασίας έχουν κοινή καταγωγή και προγονική γλώσσα τη Σαν(σ)κριτική. Τη χαρακτήρισε στη σημειωτική ως αρχαία Ινδική. Η ίδια η λέξη Σανσκριτική ως γλωσσικός όρος σήμερα ερμηνεύεται ως Σαν-Κρητική, επειδή έχει μεγάλη ομοιότητα με την Ελληνική - Κρητική - γλώσσα και γραφή των αρχαίων χρόνων, που διέδωσαν χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή μας κατά τις πολιτιστικές τους εκστρατείες (Τριπτόλεμος - Ηρακλής - Διόνυσος - Μέγας Αλέξανδρος κ.ά..).
Οι ίδιοι οι Ινδοί αναφέρουν στις Βέδες πως η καταγωγή τους ιστορικά προέρχετε από τους Δραβίδες και τους Αρείους. Οι Δραβίδες ήσαν αρχαίος μελαχρινός λαός (αιγαιοπελαγίτες - νησιώτες- κυρίως Κρητικοί με παμπάλαιο ανεπτυγμένο πολιτισμό. Ύστερα ήλθαν οι Άρειοι (λατρευτές του θεού Άρη με λευκό δέρμα, γαλανά μάτια και ανεπτυγμένο πολιτισμό.

2.       Και άλλες θεωρίες

Γλωσσολογικές θεωρίες που υπεστήριζαν παρόμοιες απόψεις συνέχισαν να εμφανίζονται στον 19ο αλλά και στον 20 αιώνα όπως:
α) Ο Rask το 1818 , ο F. Βopp το 1816 και το 1833, ο Τ. Young το 1813, ο Α. Schleisher το 1821 και  το 1868,  ο J. Schmidt (1343-1901), ο Η. νοn Wolzogen το 1875, ο Η. Ηirt 1930 Κ.ά.
β) Τελευταία, εμφανίστηκε ένα άλλο βιβλίο (και στην Ελλάδα) με τίτλο οι ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ το J.P. Mallory (Ιρλανδός;), έκδ. ΔΕΛΦΙΝΙ, Αθήνα 1995. Ο κ. Mallory, με πολύ θράσος, παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό δανεισμένο;  Από τους Ασιάτες; Από τους άλλους λαούς των Βαλκανίων; από τους  άλλους Ευρωπαίους;            
Αυτό το βιβλίο που εκθειάζεται και από το The Times αξίζει να το διαβάσει ο        αναγνώστης, για να αντιληφθεί το μίσος του συγγραφέα για τον Ελληνικό πολιτισμό. Η Ελληνική Γλώσσα κατά τον J.Mallory, είναι ασήμαντη. ώστε να αναφέρεται στον κατάλογό του και στις κύριες γλωσσικές ομαδοποιήσεις της Ευρώπης ως διάλεκτος.

3.       Aναφoρές από τα «Ομηρικά Έπη»

Υπάρχουν αναφορές που μαρτυρούν ότι: την εποχή του εμφυλίου πολέμου της Τροίας 5.400 Π.Ε. = 3.400 π.Χ.] αρκετοί μη 'Έλληνες σύμμαχοι των Τρώων από τον Πόντο, τα βάθη της Μικρά Ασίας, την Παλαιστίνη, την Αιθιοπία και αλλού μιλούσαν και άλλες γλώσσες εκτός από την Ελληνική, αν και ήταν lνδοευρωπαίοι ή Χιττίτες {Χεπίτες το ορθόν}, σύμφωνα με την θεωρία των oπαδών του Πάρσον:

α) «Ιλιάδα, Β' 803 - 804»,πολλοί γαρ κατά άστυ μέγα Πριάμου επίκουροι, άλλοι δ' άλλων γλώσσα παλυσπερέων ανθρώπων ...
Ερμην: Βεβαία πολλοί στην μεγάλη πόλη του Πριάμου είναι σύμμαχοι, ο κεθένας δε από τους ανθρώπους τους σκόρπιους σε μεγάλη έκταση έχει τη δική του γλώσσα.
Β) «Ιλιάδα, Δ’ 4 3 6 – 438», …ως Τρώων αλαλητός ανά στρατόν ευρύν ορώρει΄ ου γαρ πάντων ήεν ομός θρόος ούδ΄ία γήρυς, αλλά γλώσσ΄ εμέμικτο, πολύκλητοι δ’ έσαν άνδρες.
Ερμην:  Στο διάπλατο στρατόπεδο των Τρώων σηκώθηκε οχλοβοή μεγάλη, γιατί δεν ήταν σε όλους το ίδιο ξεφωνητό ούτε και μια λαλιά, αλλά η γλώσσα τους ήταν ανάκατη, επειδή ήσαν και πολεμιστές από διάφορες συμμαχικές χώρες και φυλές.

4.       Οι Έλληνες τροφοδοτούν πνευματικά τους Ασιάτες.

Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο πως οι Έλληνες έδωσαν στους Ινδούς γράμματα και  τέχνες στα πανάρχαια χρόνια  με τις μεγάλες πολιτιστικές εκστρατείες:
            Α) Του Διονήσου 1ου και του 2ου
            Β) Του Ηρακλή του 4ου ,
            Γ)  Του Μ. Αλεξάνδρου.
            Δ)  Τα Ελληνικά βασίλεια της Βακτριανής, που έως τους χρόνου 1.600 μ.Χ. είχαν ισχύ. Απομεινάρια τους υπάρχουν και σήμερα.

Σύμφωνα με μακροχρόνιες έρευνες - ιστορικές, εθνολογικέ ς, λαογραφικές- που εδώ και είκοσι χρόνια, υπολογίζω πως στις απομονωμένες κοινότητες Ελλήνων στις περιοχές Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Θιβέτ, Ιμαλάια – Ινδία, υψίπεδα Κασμiρ και στη Γιουνανία (Γιουνάν = Ελλάδα μεγάλη περιοχή στη Κίνα με έκταση δεκαπλάσια της Ελλάδος) ζουν πάνω από 60.000.000 απόγονοι Ελλήνων. Τα περισσότερα από τα διάσπαρτα αυτά απομεινάρια των πανάρχαιων Ελλήνων, μιλούν παρά ή κακοποιημένα ελληνικά και πιστεύουν στους θεούς του Ολύμπου. Πρόσφατα, τα δέκα παιδιά των Καλλάς [2]  έθεσαν την εξής ερώτηση.
«Εμάς, χίλια και περισσότερο χρόνιο προσπαθoύν να μας κάνουν Μουσουλμάνους, αλλά  παραμένουμε πιστοί στους θεούς του Ολύμπου. Εσείς πώς αρνηθήκατε την πίστη σας και γίνατε Eβραίο-Xριστιανοί»;

Ποίος θα μπορούσε να δώσει απάντηση;

Το βιβλίο του LΟΝΚΟ ΚΙLΑΡΑΝ, αρχηγού των Αραουκάνων (που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ - Αθήνα 1997) «Η Ελληνική Καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής» (Ν. Αμερική), μας πληροφορεί:
«Οι γηγενείς κάτοικοι της Χιλής είμαστε Έλληνες - Σπαρτιάτες. Οι πρόγονοι μας έφυγαν από την Ελλάδα τον 8ο – 6ο αιώνα π.Χ. και μέσω Ασίας - Πολυνη­σίας και Ειρηνικού ωκεαvού εγκαταστάθηκαν στο ίδιο με την Ελλάδα 38ο  παpάλληλο, στη χώρα που ονόμασαν αρχικά Φυλή αλλά με τα χρόνια έγινε Χιλή. Εμείς δώσαμε ελληνικό πολιτισμό στην Αμερική και ακόμη τον κρατούμε περήφανοι»

Οι Αζτέκοι, οι Ίνκας και οι λεγόµενοι ιθαγενείς ή lνδιάνοι της Αµερικής όπως προκύπτει από τα αποµεινάρια της γλώσσας, των αρχαίων γλυπτών και των λαογραφικών τους στοιχείων, έχουν ρίζες ελληνικές. Ρίζες Ελληνικές έχουν ακόμη στην γλώσσα τους οι κάτοικοι των νησιωτικών συµπλεγµάτων του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Λαοί που κατοικούν στην Αφρική, αυτοονοµάζονται Έλληνες από την εποχή του Ηρακλή, των Φαραώ της Αιγύπτου και του Μ. Αλεξάνδρου[3] ,
Μήπως όλοι αυτοί οι διάσπαρτοι λαοί της Ασίας, της Αφρικής, της Aµερικής, της Ευρώπης είναι Ινδοί ή Ινδοευρωπαίοι; Κάποιος Μισέλλην ας µας απαντήσει τεκµηριωµένα.

Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ άρχισε από τότε που οι λαοί της Ευρώπης έµαθαv από  τους Έλληvες vα κάθοvται σε καρέκλες, να τρώvε σε τραπέζια µαγειρεμένο  κρέας, να χρησιµοποιούv λουτρό, σαπούvι και να προσπαθούv να καλάβουv τι είvαι ο Ελληνικός Λόγος και το ευ ζην. Δεv µπορούv να ησυχά­σουv, επειδή όλα τα αvακάλυψαv οι Έλληvες και δεv άφησαv περιθώρια στηv Τέχvη τηv Επιστήµη και τov πολιτισµό.

5.       Η προσωπική µου θέση µετά από την µελέτη της ιστορίας:
Δεv υπήρξε ποτέ λαός lνδο-ευρωπαϊκός ή Γερµανο-άρειος. Μήτρα τωv γραμμά­τωv και τωv γλωσσώv του µεγαλύτερου µέρους της Ασίας, της Αφρικής και ­της Ευρώπης είvαι ο Ελληνικός Λόγος. Τα στοιχεία που έχουµε είvαι ο ίδιος. τόπος µας µε τα διάσπαρτα µvηµεία, τα αγγεία, τα εγχάρακτα µάρµαρα και την ζωvταvή µας γλώσσα, που µιλάµε -τηv ίδια- εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόvια.
 ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;
J. Θεόφιλος Μπάγιερ, Γερµανός γλωσσολόγος, (1694 - 1738): « Η Σανσκριτική - αρχαία ινδική διάλεκτος, προήλθε από την ανάµιξη της Ελληνικής µε την Ινδική».
J. Casttergic, σύγχρονος Ινδός αρχαιολόγος: « .. Οι Ρίζες µου προέχοντα από τους Αιγαίους» .... Πατρίδα των Δραβιδών είναι η Κρήτη. Από τα Ελληνικά νησιά ξεκίνησα, ­από πολλές χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί τους και ρίζωσαν σε όλη την lνδία. Ο ινδικός πολιτισµός στην εξέλιξή του, οφείλει τα µέγιστα στους Δραβίδες».
Βίκτωρ Μπεράρ, Γάλλος αρχαιολόγος - φιλόλογος, 1866 - 1932: « Είναι απαραίτητο να αποβάλουµε από το µνηµονικό µας την ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Στους  αυτόχθονες Έλληνες ανήκει η Μυθολογία και η Προϊστορία της Μεσογείου».
Εδουάρδος Μάγερ, Γερµανός πανεπ. καθηγητής, 1855 - 1930: « Αγανακτώ και θλίβομαι από τις πεισµατικές προσπάθειες των συγχρόνων µου, να θεωρήσουµε πως οι Φοίνικες ήσαν οι φορείς του µεγάλου πολιτισµού στην Μεσόγειο πριν από τους Έλληνες. Δεν υπάρχει ιστορικό ή καλλιτεχνικό µνηµείο που να µας άφησαν αυτοί οι Φοίνικες.

Επιμέλεια
Ηνίοχος


[1]  «Βήμα», Κυριακή 11 του Ιούλη 2004.
[2] (Έλληνες του Πανιστάν που φιλοξένησε στην Ελλάδα στο τέλος του 1997 ο κοθηγητής Αθανάσιος Λερούνης γiα να γνωρίσουν την πατρiδα των προγόνων τους και έφυγαν στις 23/2/1998)

[3]  Βλ. ειδικό κεφάλαιο «Οι Έλληνες και οι Λαοί της Γης» σε επόµενους τόµους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου