Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Λίλιθ, η πρώτη γυναίκα του Αδάμ.




Πόσοι από εσάς άραγε γνωρίζετε ότι ο αγαπητός μας πρωτόπλαστος Αδάμ ήταν δευτεροπαντρεμένος με την Εύα; Ναι είναι αλήθεια, η πρώτη του γυναίκα ήταν η Λίλιθ.
Αυτή που πρωτόπλασε ο Θεούλης μαζί με τον Αδάμ την έκτη ημέρα της δημιουργίας του. (Γένεσις Α-27. και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτούς, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς). Ήταν λοιπόν αυτοί οι δυό, ο Αδάμ και η Λίλιθ οι οποίοι πλάστηκαν από χώμα και ¨αέρα¨- πνοή. Στο δεύτερο κεφάλαιο όμως μας τα χαλάει λίγο ο Πανάγαθος Θεούλης γιατί λέει ξανά ότι έκανε για πρώτη φορά τη γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ (Γένεσις Β-21,22. Και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και ύπνωσε και έλαβε μία των πλευρών και ανεπλήρωσε σάρκα αντ’ αυτής 22 και ωκοδόμησε ο Θεός την πλευράν, ην έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και ήγαγεν αυτήν προς Αδάμ).
Σύμφωνα με τη  Ραββινική παράδοση (Γένεση του Rabbah) φαίνεται ότι ο Αδάμ είχε, για σύντομο χρονικό διάστημα, μια άλλη γυναίκα πριν από την Εύα. Η Λίλιθ όμως δεν ήταν κομμάτι από την πλευρά του Αδάμ. Ήθελε να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άνδρα. Δεν άρεσε τα ερωτικά βίτσια του Αδάμ και πήρε τα μπογαλάκια της και έφυγε από τον κήπο της Εδέμ με τρείς αγγέλους, διαβόλους  (τον Snvi, τον Snsvi και τον Smnglof) ) για όργια σε μια σπηλιά όπου και γέννησε και μια κόρη που είναι δαίμονας και κρύβεται στους καθρέφτες. Έτσι μέσω του καθρέφτη γοητεύει τις γυναίκες και τις κάνει να χάνουν τα μυαλά τους και να τρέχουν στο κρεβάτι με τον κάθε τυχόντα. Σε αντικατάσταση λοιπόν της ατίθασης Λίλιθ, ο καλός Θεούλης έπλασε από το πλευρό του Αδάμ την Εύα η οποία είναι υπάκουη και καθόλου απαιτητική γιατί είναι κομμάτι του άνδρα, που την εξουσιάζει.
Αυτή λοιπόν η πρώτη επαναστάτησα κατά του ανδρικού φύλου είναι και η πρώτη φεμινίστρια της Γης. Πολλές μοντέρνες Εβραίες φεμινίστριες τη θεωρούν σαν ένα θετικό πρόσωπο και πρότυπο για τον απελευθερωτικό τους αγώνα. Μία από αυτές είναι και η μητέρα του τωρινού πρωθυπουργού της Ελλάδος (ΓΑΠ), Μαργαρίτα Τσάντ. Ήταν η πρώτη που έφερε τον φεμινισμό στην Ελλάδα και πολεμάει ακόμη γι’ αυτόν.
Αν λοιπόν πιστεύετε στα παραμύθια της ¨Βίβλου¨, να ακόμη ένα παραμύθι για το αρχείο σας.
Ενδείξεις για όλα αυτά, γιατί αποδείξεις δεν υπάρχουν στην πίστη, θα βρείτε στο «Αλφάβητο του Ben Sira», στο Εβραϊκό «Talmud», στη «Γένεσις του Rabbah» και στο
«Liliths Cave, Jewish tales of the supernatural» που εκδόθηκε στο Σαν Φραντσίσκο από τον Howard Schwartz (δε φαίνεται για Εβραίος αυτός). Ο πίνακας είναι καλλιτέχνημα του με-γάλου καλλιτέχνη John Collier και βρίσκεται στο «The Atkinson Art Gallery, Southport, England).

Κούνια που σας κούναγε......


Δείτε και τα σχετικά βίντεο στο YouTube


http://www.youtube.com/watch?v=6D3ssTsZdmI&feature=player_embedded#!


http://www.youtube.com/watch?v=GwDPLoq--iQ&feature=related


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου