Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ … ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ


Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από ΓΝΩΣΤΟ μου…ΑΓΝΩΣΤΟ φιλέλληνα.
Έχω ζήσει ως γνωστό στη Γερμανία για πάνω από δύο χρόνια. Η απασχόλησή μου ήταν τέτοια που μπόρεσα να γνωρίσω, σε σχετικά καλό βαθμό με βάση την επαγγελματική μου ιδιότητα, τις συνήθειες τους, τον τρόπο ζωής τους, την εργατικότητά τους, τον τρόπο που οργανώνουν την δουλειά τους και βεβαίως το πνευματικό τους επίπεδο.
Συμπερασματικά.
-Δύο μικρές εκφράσεις περιγράφουν το βασικό λειτουργικό του μυαλού τους "Η εργασία απελευθερώνει" (δεν θέλω να το πω στα Γερμανικά διότι θα διαστρεβλωθεί το νόημα) και βεβαίως το (Όλα σε τάξη)
-Δικός τους μεγάλος φιλόσοφος είχε αποκαλέσει τον Γερμανικό Λαό "Ανώριμο", διότι ως το τελευταίο κράτος της Ευρώπης που μάζεψε τα Γερμανικά Φύλα σε κράτος που μέσα σε ελάχιστο χρόνο και εξελίχθηκε οικονομικά σε μεγάλη δύναμη, δεν πέρασε από τις αργές διαδικασίες  ωρίμανσης και έκανε έντονη την παρουσία του στην Ευρώπη και τον Κόσμο με δύο παγκόσμιους Πολέμους, Που όμως τους έχασε και τους δύο γρήγορα!
-Τώρα, επειδή οι Γερμανοί δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν, να συγκροτήσουν (με τα λεφτά αρχικά ... της Δύσης), μια νέα μεγάλη στρατιωτική δύναμη, συγκρότησαν μια μεγάλη οικονομική δύναμη για να υλοποιήσουν τα παντοτινά τους όνειρα. Να υποτάξουν "οικονομικά" την Ευρώπη και όχι μόνο.
Πάλι θα αποτύχουν, διότι η πραγματική τους και ουσιαστική κουλτούρα δεν θα τους το επιτρέψει!!! Πάλι θα χάσουν αφού προηγουμένως δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με την βοήθεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το δημιούργημα των ανεγξελεκτων πειραματισμών και χειρισμών ορισμένων κακών οραματιστών ή εκμεταλλευτών της Παγκόσμιας Υπερδύναμης. Οι Γερμανοί περίμεναν αυτοί τη φορά να πέσει το φρούτο ... ώριμο!
Κοντολογίς, οι Γερμανοί θυμίζουν το παλιό Ελληνικό αλώνι. Είναι καλοί και θαυμαστοί οι λίγοι αλωνάριδες αλλά τα πολλά ζώα γυρίζουν γύρω-γύρω δεμένα με τριχιά στο κεντρικό πάσσαλο και είναι... παραγωγικά !
Την παγκόσμια οικονομική κρίση την δημιούργησαν ηθελημένα ή όχι άλλοι. Οι Γερμανοί την εκμεταλλεύονται όπως εκμεταλλεύονται πολλά άλλα! Οι Γερμανοί δεν έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα να δημιουργήσουν οικονομική κρίση κλίμακας! Να την εκμεταλλευτούν όμως ΝΑΙ !
¨Ενας φτωχός Έλληνας με σωστή Ελληνική Παιδεία"
Μάριος "Ηνίοχος" Τραμπάκουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου