Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πρόοοοοσοχή!!!

Προοοσοχή.!!!                        258                 28/10/15

Ποιός Έλληνας σήμερα στέκεται προσοχή όταν ακούει τον εθνικό του ύμνο
εκτός από τους ένστολους στρατιωτικούς.
Ουδείς άλλος στέκεται προσοχή με τον δέοντα σεβασμό στο άκουσμα του ύμνου που διαλαλεί στα πέρατα του κόσμου τα κατορθώματα της ράτσας μας και διδάσκει πως αν θέλεις ελευθερία και ευημερία αυτές κατακτώνται μόνο με  σπαθί και αγώνες.  
Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή
σε γνωρίζω από την όψη που με βιά μετράει την γη.
Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Η Ιστορία μας έχει γραφτεί με το σπαθί στο χέρι, τρέξανε ποτάμια αίματος και χαθήκανε από αρχαιοτάτων χρόνων χιλιάδες ζωές για μια έννοια που λέγεται 
Ελευθερία.
Ο νικηφόρος αγώνας μας του 1940 που κράτησε την ανθρωπότητα ελεύθερη, μόνο νικηφόρος μπορεί να λέγεται, μια και πολεμήσαμε μόνοι εναντίον των Ιταλών και των Γερμανών ενώ η υπόλοιπη  Ευρώπη σήκωσε ψηλά τα χέρια και συνεργάστηκε μαζί τους.
Δώσαμε ένα άνισο αγώνα με το τσαρούχι και τη φουστανέλα και οι γυναίκες της Ηπείρου κουβαλούσαν στην πλάτη τα πολεμοφόδια και τα τρόφιμα μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Πίνδου και από πάνω τις πολυβολούσαν τα αεροπλάνα του εχθρού.
Βγήκαμε νικητές αλλά για τα συμφέροντα τους οι σύμμαχοί μας, μας φέρθηκαν με μπαμπεσιά στη μοιρασιά όπως λέει η αξέχαστη Βέμπο στο τραγούδι της "κάνε κουράγιο Ελλάδα μου", αλλά και γιατί οι τότε κυβερνήτες μας τρωγόντουσαν μεταξύ τους αν θάρθει ή δε θάρθει ο Βασιλιάς.
Μετά τον πόλεμο  όταν οι σύμμαχοί μας μοίραζαν τα πολεμικά λάφυρα, δεν κάθισε ούτε ένας εκπρόσωπός μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί με δολιότητα μας είχανε βάλλει να φαγωθούμε  μεταξύ μας.  
Βρήκανε το πεδίο ελεύθερο και τα αρπάξανε όλα οι ξεδιάντροποι.
Σήμερα ποιός και ποιά θα πάει να πολεμήσει με τα τίμπερλαντ και το στριγκάκι που έμαθε να φοράει; Δείτε την νεολαία μας στις μαθητικές παρελάσεις της γειτονιάς σας και θα καταλάβετε ποιό είναι το μέλλον της Ελλάδας.
Το χειρότερο και το κυριότερο είναι, ότι όλοι οι "επώνυμοι" μόλις μυριστούνε πως κάτι τρέχει θα λακίσουνε εις τας αλλοδαπάς με τους κανακάρηδές τους, να ξεκοκαλίσουν τις παράνομες καταθέσεις τους και θα αφήσουνε πίσω τα κορόιδα να βγάλουνε το φίδι απ' την τρύπα.
Όταν πια ησυχάσουνε τα πράματα θα έρθουνε να μας παρουσιαστούνε για σωτήρες. Αδέρφια γειά σας, τι κάνετε, πως είστε, καλά; Ήρθαμε να σας σώσουμε!
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα την πατήσουμε!
Προοοσοχή!
Όταν είναι να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στις επίσημες εκδηλώσεις ο έχων το πρόσταγμα βγάζει μια αγριοφωνάρα να ξυπνήσουν όλοι.
Προοοσοχή!
Κόκκαλο όλοι, στητό κορμί με τα χέρια κολλημένα στο πλάι του σώματος, τα πόδια ενωμένα και ο νους να ατενίζει το παρελθόν και το μέλλον.
Όταν λέμε όλοι, λέμε όλοι, εκτός απ' τον πρωθυπουργό μας τον Αλέξη Τσίπρα.
Τα χέρια ενωμένα μπροστά και τα πόδια ανοιχτά σαν αμυντικός στο ποδόσφαιρο που στέκεται στο τείχος πριν χτυπηθεί το φάουλ.
Που να έμαθε το παιδί (τον λέμε ακόμα παιδί γιατί τώρα μαθαίνει, να δούμε έως πότε) την στάση προσοχής και γενικώς τι πάει να πει προσοχή.
Άραγε στα δεκαπενταμελή του Λυκείου που δεν έμαθε να υπακούει στους καθηγητές του, ή στις συνιστώσες του Συνασπισμού;
Εδώ που τα λέμε αυτοί τον καθοδηγούσαν στις καταλήψεις για να προωθήσουν τις συνδικαλιστικές τους απαιτήσεις.
Θυμάστε που θέλανε να καταργήσουν τις εθνικές μας παρελάσεις; Έ αυτό φτάνει για να καταλάβουμε το ποιόν και τον πατριωτισμό της σημερινής κυβερνήσεως.
Οι Γερμανοί στην κατοχή για κάθε Γερμανό που σκοτωνόταν, εκτελούσαν είκοσι Έλληνες και καίγανε τα χωριά από εκδικητική μανία.
Δεν ξεχνούν ποιός τους στάθηκε εμπόδιο στην κοσμοκρατορία που ονειρευόντουσαν και  σήμερα καθόμαστε σαν αγκάθι στο μάτι του Σόιμπλε.
Φαντάσου τώρα που μας έχουνε στο χέρι τι έχουνε να μας κάνουν ακόμα.
Σήμερα αντί να κάψουν τα σπίτια των Ελλήνων όπως έκαναν σε ολόκληρη την Ελλάδα το 1942 έως το 1944, αρπάζουνε τα σπίτια του κοσμάκι γιατί δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε για να στεγάσει την οικογένειά του πριν μείνει άεργος.
Ας αφήσουμε το τι μας έκαναν στην κατοχή οι Γερμαναράδες και να δούμε τι μας έκαναν και τι μας κάνουν ακόμα οι πολιτικοί μας.
Με υποσχέσεις και ψεύτικα διλήμματα αλυσοδένουν τους ψηφοφόρους που τους εμπιστευτήκανε και κάθε φορά μετά τις εκλογές δικαιολογούνται όλοι τους πως βρήκανε καμένη γη από τους προηγούμενους και νομίζουν πως εξιλεωθήκανε.
Ποιός την έκαψε μωρέ τη γή, ποιός είναι ο υπεύθυνος για να πάει φυλακή;
Θα κάνουμε σου λένε εξεταστική επιτροπή και θα αποδώσουμε ευθύνες. Είδατε εσείς κανέναν μέχρι σήμερα να πηγαίνει φυλακή για προδοσία;
Κανένας, γιατί βγάλανε νόμους  να προστατέψουν το τομάρι τους.
Να παραγραφές, να διαγραφές, να ασυλίες και όλοι αυτοί περνάνε ωραία και καλά εκτός από το λαό που τους ψήφισε. 
Μπροστά μας έχουμε ένα παγωμένο χειμώνα με αβάσταχτα φορολογικά μέτρα και οι πολιτικοί μας τρώγονται ποιός θα πάρει την αρχηγία ενός αποτυχημένου κόμματος.
Κανένας δεν προσέχει τι και ποιόν ψηφίζει και η μόνη φορά που προσέχει στη ζωή του είναι, όταν βλέπει καμιά πινακίδα που λέει΄
 "προσοχή ο σκύλος δαγκώνει".



Θεόφιλος Αιγινήτης                Ζωγράφος - Συγγραφέας                theofilouerga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου