Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΡΤ : Ανορθόδοξη φωνή ομάδας συμφερόντων.


ΕΡΤ : Ανορθόδοξη φωνή ομάδας συμφερόντων.



Σκοπός αυτού του σημειώματος είναι να αντιτάξει αγανάκτηση, και αποτροπιασμό για την απάνθρωπη χρήση των μέσων παραγωγής κοινωνικής πληροφόρησης, αντίθεσης, σύνθεσης στο "Ελληνικό γίγνεσθαι" δεν θα ήθελα όμως, ν 'αφήσω εκτός εικόνας τις ρίζες των μύριων κακών που σαρακωνουν την <<ΧΩΡΑ>> μου. Γι 'αυτό θα κάνω μια μικρή παρένθεση ώστε η προσπάθεια παρουσίασης να είναι πιο ευθυγραμμισμένη.

Βασικά, όλα τα στραβά, τα ανάποδα, τα ανήθικα, τα εγκληματικά αδικήματα, που έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα, και βασανίζουν τον λαό της, έχουν τις ρίζες τους στην συστηματική απαξίωση των θεσμών, των αρχών, των ιδρυμάτων, των ιδανικών, κτλ, κτλ... από τους εκλεγμένους, και μη θεματοφύλακες του συντάγματος, και των όποιων νόμων η διεφθαρμένη αρχή πέρασε για δική της εξυπηρέτηση.

Ο λαός της Ελλάδας, δεν θα πρέπει να επιτρέψει, και άλλο παράχωμα των εθνικών εγκλημάτων που έγιναν από τους πολιτικούς, τους παπάδες, τους πλουτοκράτες, και όλους εκείνους που φιλανε ξένους κωλους, και όλοι μαζί φαρμακώνουν την Ελλάδα.

Το καινούργιο ξεκίνημα της Ελλάδας, θα πρέπει να είναι το σωστό ξεκίνημα. Θα πρέπει να καθαρίσει όλες τις βρομιές του παρελθόντος. Δεν θ 'αφήσει τίποτα κάτω από το χαλί.

Προδοσίες, εγκλήματα, ατασθαλίες κατά της Ελλάδας, και του λαού της δεν παραγράφονται ποτέ!!!

Εσκεμμένες, ιδιοτελείς, ανήθικες, παράνομες αποφάσεις που έβλαψαν την Ελλάδα, και τον λαό της, πρέπει να εξεταστούν, και οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν, να πληρώσουν, να τιμωρηθούν.

Όλοι οι πολίτες της Ελλάδας έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, και τα ίδια δικαιώματα.

Ο λαός της Ελλάδας με κοινούς σκοπούς, στόχους, και δράση, μπορεί να εδραιώσει την κοινωνική, και την οικονομική του ευημερία.
Η αμοιβαία και απαραίτητη εθνική ομοψυχία, θα αναστηλώσουν την ομόλογη συνεργασία εμπιστοσύνης, και βεβαίωση της αλληλεγγύης.

Η αμοιβαία πίστη σε κάθε σχέση, είναι η δύναμη της θετικής παραγωγικής συνεργασίας. Είναι η πίστη που θα γεννήσει, και θα αναπτύξει μέσα από την πείρα της αμοιβαίας συγκατάβασης, και εκτίμησης.
Είναι το φιλότιμο, και η υπερηφάνεια του Ελληνισμού που θα φέρουν την Άνοιξη στην Νέα Ελλάδα, και όχι ο ηλίθιος καταναλωτισμός (ανάπτυξη) και το ξέπεσμα της Κοινωνικής αξιοπρέπειας (φαντασιόπληκτη και επουσιώδη).

Πολύ αναφέρουν, και υποστηρίζουν ότι, <<η ανάπτυξη της οικονομίας>> πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα "της κυβέρνησης" , και αυτό ίσως γιατί δεν ξέρουν την Ιστορία της Ελλάδας, η διότι έτσι θα ήταν εύκολο γι 'αυτούς να κάνουν τα ιδία εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας, και του λαού της. Ας μην ξεχνάμε την μετά τον εμφύλιο εποχή, τότε που το σύνθημα, <<ανάπτυξη με κάθε θυσία>>, κυριαρχούσε σε κάθε συζήτηση. Βέβαια, τώρα βλέπουμε ότι,  μετά τον σκοταδισμό της δεξιάς, και του ΠΑΣΟΚ, όλες οι πόλεις της Ελλάδας είναι τσιμεντένιες κούμουλες οικονομικών απορριμμάτων.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η ΕΡΤ, και ποια θα έπρεπε να ήταν. Η ΕΡΤ ιδρύθηκε με τον σκοπό να είναι ο συνήγορος του συντάγματος και των νόμων της χώρας, και να προασπίζει τις αρχές, και τις αξίες του ελευθέρου του δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας. Ιδρύθηκε να ενεργεί σαν αντιπολίτευση σε όλο το πολιτικό σύστημα προστατεύοντας τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη. Η ΕΡΤ θα ήταν η Δαμόκλειος σπάθα δίκης για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αντί των παραπάνω, η  ΕΡΤ, είναι ένα κομματικό χάνι που δεν αλλάζει αρχές, νοοτροπία, παραγωγική θεματολογία ανεξάρτητα από  την κομματική κυβέρνηση

Η ΕΡΤ ποτέ δεν αναγνωρίστηκε ούτε χρησιμοποιήθηκε σαν ένα σχολειό πολίτικου πολιτισμού, ελευθερίας, δημοκρατίας, και αξιοπρεπείας. Πάντα ήταν το Γκεμπελιστικο εργαλείο κάθε κυβέρνησης (πλυντήριο βρώμικης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής). Δυστυχώς, ποτέ τα συνταγματικά δικαιώματα του απλού λαουτζίκου δεν ταυτίστηκαν με τα σχέδιο, και πιστεύω της οποίας κάθε εγκάθετης κυβέρνησης στην πατρίδα μας.
Οι κυβερνήσεις είναι εργαλείο της κομματοκρατιας όπου τα λαϊκά ιδεώδη είναι μόνον σχέδια λόγου. Είναι το μέσον, η το παραπέτασμα καπνού της ολιγαρχίας, των κολλητών, των εγκληματιών. Και αυτά δεν είναι κατηγορίες, είναι αποδείξεις από την κοινωνική, οικονομική, και πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Κάτω από μανδύες συνδικαλιστικούς, συνθήματα (αερολογίες) περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κτλ, κτλ... Οι εργατοπατέρες των συνδικάτων της ΕΡΤ, ευνούχοι των κομμάτων, έκλισαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος την ελευθερία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, και την φωνή του Ελληνικού λαού.
Ναι! η φωνή της Ελλάδας είναι η ΕΡΤ, και όλα τ 'άλλα είναι κατασκευάσματα, και παρασκευάσματα εκ του αίσχους.

Από την μια μεριά, οι συνεχείς απεργίες, κινητοποιήσεις, και συγκεντρώσεις με αισθηματοποιημένους, και καλοστημένους "επικοινωνιακά" λόγους από τον κάθε ιερέα της κομματικής εκκλησιαςΧ3 περί εργαζομένων, και κοινωνικού συμφέροντος, και του πατριωτικού αισθήματος, έχουν φιμώσει το μοναδικό μέσο, και κέντρο ενημέρωσης της Ελλάδας.
Ειδικά, και περισσότερο σε μια εποχή που η κατάσταση της Ελλάδας, οριζόντια, και κάθετα είναι πρωτάκουστη, και πρωτόγνωρη. Η Πατρίδα μας περνά την τρίτη ιστορικά μεγάλη καταστροφή της, και δυστυχώς, παντού σιωπή.

Το ίδρυμα της ΕΡΤ θα έπρεπε να λειτουργεί, ιδικά τώρα σε τόσο δύσκολες μέρες, σαν λαϊκό δικαστήριο, λαϊκό πανεπιστήμιο, μια αγορά πληροφοριών, ιδεών, προτάσεων, κτλ...

Συνδικαλισμός είναι μια οργανωτική ιδέα, αξίων, ένας οδηγός, αρχών στον τρόπο που θα πρέπει να ζει στον πολιτικό κοινωνικό και οικονομικό χώρο μια ομάδα πολιτών. Οι αρχές στηρίζονται στις αξίες της ισότητας, της αδελφοσύνης, και της ελευθερίας. με αλλά λόγια όλοι οι πολίτες είναι αδέλφια, είναι ισοι, και χαίρονται τις ίδιες ελευθερίες.
Αυτή είναι η ιδεώδης μορφή , η πλευρά της διαλεκτικής παρουσίασης του θέματος όπου όλες οι αντιθέσεις στην σύνθεση τους θα πρέπει να ακολουθούν τις ιδρυτικές ανάγκες, και δομικές φυσικές σχέσεις για την απαλλοτρίωση της κάθε διάκρισης σε μια μικρή, αλλά και μεγάλη κοινωνική ομάδα.

Το απαραίτητο για μια θάλασσα ευνοϊκή είναι η γαλήνη της. Και το ζητούμενο σε μια κοινωνία ευνομούμενη, είναι η ηθική της. Δηλαδή, κάθε σύστημα για να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του, και τη δομή του, θα πρέπει οι αρχές, και οι αξίες του να συνεργάζονται για τους ίδιους σκοπούς, και στόχους.

Η δυναμικότητα ενός συστήματος δεν είναι επαναστατική μετατόπιση  σε άλλο επίπεδο αρχών και αξιών, αλλά μια γενναιόδωρη αύξηση στην κοινωνική και οικονομική συνεργασία και συναγωνιστική δέσμευση για το στεφάνωμα των λαϊκών αναγκών, και αξιώσεων.

Τι κάνουν, λοιπόν τα δυο τελευταία χρόνια, τα διάφορα συνδικάτα που επανδρώνουν και υποστηρίζουν την ΕΡΤ,  αυτό το  λαϊκό δημόσιο ίδρυμα ενημέρωσης, και διαπαιδαγώγησης του λαού της Ελλάδας; Η δράση που ανέλαβαν από την αρχή της διαρκής απεργίας τους ήταν καταστροφική, διαστρεβλωτική, και αντιλαϊκή, μια και δεν πρόσφεραν τίποτα θετικό σ αυτήν την χαώδη πληροφοριακή πτώση του ιδρύματος.





Μη μου μιλάς
με λέξεις μεγάλες,
φαίνεται, ψέματα μου λες,
το βλέπω, δεν με γελάς.

Anastasios Baxevanidis
Toronto, Canada

anastasiosbaxevanidis@yahoo.ca

Μαρτης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου