Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ένας Κυκεώνας Ιδεών.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ
   
   Στόχος αυτού του χώρου είναι να διαφωτίσει ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά τους αναγνώστες, αλλά παράλληλα  να δημιουργήσει και ένα κυκεώνα ιδεών, σκέψεων, αποριών και αναζητήσεων. Σας προσκαλώ να βοηθήσετε (με οποιοδήποτε τρόπο, οικονομικά, πνευματικά, με νέες ιδέες) η ακόμη σας προσκαλώ να με αμφισβητήσετε, αν σας ευχαριστεί. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσουμε διάλογο, να σχηματίσουμε γνώμη..
   Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου και μόνοΕίμαι Έλληνας Εθνικός στο ήθος και το έθος. Προασπίζομαι την επαναφορά της Ελληνικής παιδείας και τρόπου σκέψης, ασπάζομαι τις πατροπαράδοτες αρχές της Ελευθερίας, της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, της Έρευνας και  της τεκμηριωμένης Αμφισβήτησης. Δεν δέχομαι θεολογικές-φιλοσοφικές έννοιες και κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις “de facto” ή “εξ  αποκαλύψεως”, αλλά με πνεύμα γόνιμης αμφισβήτησης και με επικοδομητική έρευνα σχηματίζω γνώμη, την οποία παρουσιάζω στον χώρο αυτό.
   Ζητώ απο αυτόν, που θέλει να λέγεται Έλληνας, “ να σκέφτετε και να πράττει Ελληνικά”. Ζητώ αυτόν τον Έλληνα να ξαναγίνει Έλληνας.  “ να ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΙ”. Να βγει από τα σκοτάδια της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας. Να καλλιεργήσει κριτική ικανότητα και να ξαναγίνει υπεύθυνος και νομοταγής πολίτης. Να προσπαθήσει, με διορατικό πνεύμα, βασισμένος στην ανεξάντλητη γνώση και εμπειρία των προγόνων του, να δημιουργήσει γερά, σταθερά θεμέλια και να προχωρήσει με θάρρος και ευθύνη σε ένα υγιές μέλλον για το έθνος και τον πολίτη. Ζητώ να έρθει σε κλειστή επαφή και πάλι με τον Έλληνα, που πάντα υπάρχει μέσα του ( είναι αυτόφυτος) και απλά περιμένει την κατάληλη στιγμή να βγει και να βροντοφωνάξει:
                     ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ     και    ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ
              ΑΙΕΝ ΑΠΙΣΤΕΥΕΙΝ   και   ΥΠΕΙΡΟΧΟΝ ΕΜΜΕΝΑΙ ΑΛΛΩΝ
αυτές  και πολλές άλλες "πραγματικές αξίες" που οι πρόγονοί μας τηρούσαν σαν νόμους. Φτάνει πια ο “ωχαδερφισμός” και η “αλήθεια εξ ουρανού”.
   Να μπορέσει πια αυτός ο Έλληνας να σταθεί ορθός μπροστά στους θεούς του και να τους αντικρίσει με θάρρος και τόλμη και όχι να πέσει στα γόνατα και να ικετεύσει “έλεος θεέ”.
    Είμαστε σας έθνος υπόδουλοι για περισσότερα απο 2.000 χρόνια και πάψαμε να είμαστε Έλληνες για περισσότερα από 1.650 χρόνια, απο την εδραίωση πια του Ιουδαιο-χριστιανισμού. Όλα άλλαξαν επίσημα το 313 μ.Χ όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος έδωσε ειδικά προνόμια στους Ιουδαιό-χριστιανούς. Ο Ιουδαιο-χριστιανισμός έγινε πλέον η επίσημη θρησκεία της Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ,το 380 μ.σ.χ*, διατάζει όλο το λαό να πιστεύει στη θρησκεία που παρέδωσε ο απόστολος (αυτός που έχει αναλάβει κάποια αποστολή) Πέτρος στους Ρωμαίους και την οποία επεξήγησε ο πάπας Δάμασος. Το τι ακολούθησε μετά δεν περιγράφεται. Διωγμοί, σκοτωμοί, δημεύσεις περιουσιών, προσηλυτισμός, κάψιμο ανθρώπων, βιβλιοθηκών, μνημείων, ιερών, κόψιμο αυτιών,μυτών κλπ. και γενική προσπάθεια εξαφάνισης της παράδοσης και της σοφίας των Ελλήνων. Ο Ελληνικός τρόπος ζωής και σκέψης θεωρούνταν θανατηφόρο αμάρτημα, τιμωρούνταν με θάνατο ή ίσως με δέσμευση της περιουσίας, ή απόσυρσης των πολιτικών δικαιωμάτων. Έτσι επέζησε ο Ιουδαιο-χριστιανισμός και κατάφερε να γίνει τόσο μεγάλη θρησκεία. Τραμπούκικα, με σπαθί και αίμα. Είμαστε υπόδουλοι σαν έθνος ακόμη και σήμερα. Ενώ υπάρχει επίσημος νόμος ανεξιθρησκίας, η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, πρώτα θα καθαγιαστεί και εγκριθεί από την ορθόδοξη εκκλησία πριν αναλάβει καθήκοντα. Προσπαθήστε ίσως να βαφτίσετε το νεογέννητο σας ( Ηνίοχο η Εύσθενο ή ίσως Παλαίχθων), η εκκλησία δε δέχεται αρχαία Ελληνικά ονόματα. Πρέπει να δίνουμε Ιουδαϊκά ονόματα στα παιδιά μας.  Σκέτος Μεσαίωνας......
    ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ και έλα να ξαναβρείς την Ελευθερία σου, έλα να ξαναδείς το φάσμα  της ζωής σου μέσα από το λαμπρό φως της Αλήθειας του Χριστού, αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς το ποίμνιό του. 
Ναι, ξύπνα άνθρωπε του 21ου αιώνα και δες τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η εκκλησία του Χριστού σου. Πολέμους, αιρέσεις, προσηλυτισμούς, διαφθορά και σήψη, αιμομιξίες και παιδερασμούς.
    Ξύπνα λοιπόν άνθρωπε και ενημερώσου, αμφισβήτησε και λίγο τα παραμύθια που σου πλασάρουν, ρώτα, μάθε, σκέψου, αποφάσισε εσύ ποιο είναι το λαμπρό φως της Αλήθειας στον Λουκά ΙΘ – 27,“ αυτούς που δε με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου” ή ίσως ΙΒ (49-54)  “δεν ήρθα για να φέρω ειρήνη αλλά διχασμό, ήρθα για να βάλω φωτιά στη γη”. 
Δες άνθρωπε γύρω σου, πόσοι πόλεμοι γίνανε (σταυροφορίες, Οθωμανοί, α' και β΄ παγκόσμιος ) μέχρι σήμερα και πόσοι γίνονται τώρα (Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη) στο όνομα και τη χάρη αυτού του ενός Ιουδαίου θεού. Είναι ο ίδιος θεός που όλοι (Ιουδαίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) περιμένουν να τους βοηθήσει να νικήσουν ο ένας τον άλλο. Φυσικά κερδισμένος θα βγει ο Ιουδαίος γιατί όπως και να το κάνουμε είναι και ο εκλεκτός λαός του. Εσύ όμως ΕΛΛΗΝΑ τι ζητάς εκεί ανάμεσα τους. Δεν πιστεύεις σε ένα μόνο θεό αλλά σε πολλούς, δεν κάνεις θρησκευτικούς πολέμους, δεν θέλεις να υποδουλώσεις όλα τα άλλα έθνη (Ψαλμοί 58-9).  Δεν  μπορείς να λες ότι έχεις Ελληνοχριστιανικά ιδανικά γιατί απλά δεν υπήρξαν και ποτέ δε θα υπάρξουν. Είναι δυο τελείως αντίθετες ιδέες.

Στην Ελληνική ιδεολογία, ο άνθρωπος γεννιέται αγνός και ελεύθερος, διαπλάθεται αργότερα, ανάλογα με τη διαπαιδαγώγηση που θα του δωθεί. Στη Ιουδαιο-χριστιανική ιδεολογία ο άνθρωπος γεννιέται αμαρτωλός, είναι δούλος του θεού, τον κυνηγάει από γεννησιμιού του το προπατορικό αμάρτημα, ότι και να κάνει αυτό δεν αλλάζει.
    Κάτι ακόμη για τις γυναίκες που πάνω τους πλέον στηρίζεται η εκκλησία του Χριστού. Ναι εσάς που ίσως κάθε Κυριακή πηγαίνετε στην εκκλησία, προσεύχεστε, φιλάτε το χέρι του παπά και περιμένετε να δείτε το φως της Αλήθειας. Η εκκλησία σας απαγορεύει να γίνετε ιέρειες, μόνο για καθάρισμα πηγαίνετε μέσα στο ιερό, είστε κομμάτι από τους άντρες. Η αγία γραφή και οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας σας έχουν σαν κατώτερο φύλλο. “Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνετε, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη”. Ιωάννης ο Βρωμόστομος.  Ο απόστολος Παύλος θέλει τη “γυναίκα να φοβάται τον άνδρα”. (Παύλος, Προς Εφεσίους     Ε-23). Κοιτάξτε όμως κυρίες μου στο Ελληνικό Πάνθεον πόσες θεές και ιέρειες υπήρχαν και πόσο αξιόλογους ρόλους κατείχαν στη μοίρα των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, κοιτάξτε στο Δωδεκάθεο που και αυτό είναι δόγμα. Έξι θεές και έξι θεοί. Όχι μονοπώλιο. Ισότητα και σεβασμός. Διαβάστε λίγο Επίκουρο κυρίες μου.“ Η γυναίκα σου να σε σέβεται πρέπει και όχι να σε φοβάται. Γιατί δεν την πήρες για υπηρέτριά σου, αλλά για σύντροφο στη ζωή.” Από το βιβλίο του ΜΑΡΙΟΥ ΒΕΡΡΕΤΑ "Εμείς οι Επικούριοι".
    Τελειώνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι ούτε διανοούμενος είμαι, ούτε συγγραφέας ή καθηγητής πανεπιστημίου. Απλός Έλληνας , γιός του Δία που διψάω για γνώση και μόρφωση. Όχι “πίστευε και μη ερεύνα”. Ίσως αρκετοί θεωρήσετε ότι ήδη γνωρίζετε αυτά που αναφέρω. Ίσως γνωρίζετε ακόμη περισσότερα. Τι κάνετε όμως; Σας προκαλώ να μη μείνετε “πρόβατα σε ποίμνιο”, ελάτε σε επαφή μαζί μου, δείξτε ενδιαφέρον για την Αλήθεια.
    Αυτές και παρόμοιες σκέψεις και απορίες θα προσπαθήσω να σας δημιουργήσω μέσα από την ύλη του "Καπατσέλα" (Καπάτσος σε όλα). Απότερος σκοπός μου είναι…..
                               ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
                                                                                                                  Κυκεών.
                                                                                                                  ----------
* Μετά τη συμβατική χρονολόγηση.                                                                             

1 σχόλιο:

  1. This is what I was reminded by reading your post.

    "Δέν κάνω ποτέ καμία απολογία υπέρ της αδράνειας. Εδώ, δράση είναι μόνο ο λόγος. Μιλώ εξ᾽ονόματός μου καί στόν εαυτό μου το δικαίωμα της κριτικής και των προτάσεων". Κορνήλιος Καστοριάδης.

    Thank you for your thoughts. . May be the following blends well with what you are saying. http://goo.gl/ta2qga

    ΑπάντησηΔιαγραφή